Hokejisti Slovana s novou posilou Višňovským zdolali doma Omsk 4:2

22.09.2012 Celý región

Bratislava 22. septembra (TASR) - Hokejisti Slovana Bratislava triumfovali v sobotňajšom zápase KHL nad Avangardom Omsk 4:2 a zaznamenali druhé domáce víťazstvo v rade.

Pomohol im k tomu aj nový muž v zostave Ľubomír Višňovský, ktorý svoju premiéru v KHL okorenil gólom.

Zverenci trénera Rostislava Čadu sa najbližšie stretnú v pondelok opäť pred domácimi priaznivcami s Barysom Astana.

Slovan Bratislava - Avangard Omsk 4:2 (1:0, 2:2, 1:0)

Góly: 9. Šatan (Mikúš), 24. Vondrka (Bližňák, Miklík), 26. Višňovský (Miklík), 51. Hudáček (Šatan, Sigalet) - 27. Zaborský (Belov, Popov), 30. Popov.
Rozhodcovia: Bondari, Buľanov - Metalnikov, Sirotkin
vylúčení: 5:5 na 2 min
presilovky: 1:2
oslabenia: 0:0
10.055 divákov (vypredané)

Slovan Bratislava: Janus - Boumedienne, Višňovský, Štajnoch, Ďatelinka, Tabaček, Sigalet - Miklík, Bližňák, Vondrka - Kukumberg, Ölvecký, Bartovič - Šatan, Lipiansky, Hudáček - Dravecký, Šťastný, Mikuš
Avangard Omsk: Kuznecov - Belov, Salmela, Škoula, Pivcakin, Pujacs, Ľamin, Valentenko - Záborský, Popov, Perežogin - Pianov, Siomin, Ivanov - Pervušin, Taratuchin, Nesterov - Mozer, Žerebcov, Orlov - Volkov


Brankára hostí preveril ako prvý Šťastný, ale jeho strela Kuznecova nezaskočila. V ďalších minútach nemal zápas príliš vysoké tempo, obe mužstvá vychádzali zo zabezpečenej obrany. Prvá veľká šanca prišla až v siedmej minúte, keď Bartovič zblízka vypálil, Kuznecov jeho pokus zneškodnil. O dve minúty však už brankár hostí kapituloval. Po viacerých strelách sa k odrazenému puku dostal kapitán domácich Šatan, obkorčuľoval bránku a šikovne ho zasunul do siete - 1:0. Hostia mali možnosť vyrovnať počas asi 30-sekundovej presilovky o dvoch hráčov, no napriek veľkej snahe sa im to nepodarilo. Pri hre piatich na piatich mal mierne navrch Slovan. Do dobrých príležitostí sa dostali Bartovič, Sigalet aj Ölvecký, ale v prvej tretine už gól nepadol.

V ďalšej sa s nimi roztrhlo vrece. Slovan udrel dvakrát v priebehu dvoch minút. Najprv zakončil peknú akciu prvého útoku Vondrka a po ňom sa trafil aj nový muž v "belasom" drese Višňovský, ktorému od mantinelu nabil Hudáček. Trojgólové vedenie však domácim nevydržalo dlho. Hostia v 27. minúte využili presilovku zásluhou Záborského, ktorý sa najlepšie zorientoval pred ležiacim Janusom a dotlačil puk do siete. Na druhej strane potešila fanúšikov pekná individuálna akcia Draveckého, ale vzápätí išiel na trestnú Hudáček a Omsk znížil na 2:3. Popov ustál tvrdý súboj s obrancom a presnou strelou prekonal Janusa.

Dynamický hokej pokračoval aj v tretej tretine. "Belasí" ju odštartovali presilovkou, no bez výraznejšieho efektu. Vzápätí zavarila Slovanu prvá formácia hostí s aktívnym Záborským a Janus mal plné ruky práce. V ďalších minútach tempo zápasu gradovalo a puk lietal zhora dolu. Hostia záver duelu nezvládli, keď doplatili na vylúčenia. V 51. minúte zahral Slovan výbornú presilovkovú akciu. Sigalet naznačil strelu, no nahral Šatanovi, ktorý poslal pred bránku strieľanú prihrávku a Hudáčkovi stačilo nastaviť hokejku - 4:2. Ďalšie zbytočné fauly hostí a Slovan mohol definitívne rozhodnúť počas dvojnásobnej výhody, presilovka mu však nevyšla. Hostia ešte skúsili hru bez brankára, ale na výsledku sa už nič nezmenilo.

Rostislav Čada, tréner Slovana: "Chcem sa poďakovať za ocenenie nášho výkonu od súpera. Dnešný zápas splňoval všetky podmienky moderného hokeja. Veľké nasadenie, bojovnosť a prevažovali fyzické riešenia. Myslím si, že sa tam opakovala rovnaká situácia, tréner hostí ju nazval "blackoutom" a ja s tým plne súhlasím. Strelili sme dva rýchle góly, ktorými sme sa dostali do vedenia 3:0, no namiesto toho, aby nám pomohli, dovolili sme súperovi znížiť dvoma gólmi v oslabení. V tretej tretine sme bojovnosťou a taktickou hrou udržovali výsledok. Veľmi nám pomohla podpora divákov, vďaka čomu sme vyhrali."

Petri Matikainen, tréner: "Dnes to bol skvelý zážitok a skvelá atmosféra v tejto hale. Bol to veľmi ťažký duel vo vysokom tempe. Gratulujem Slovanu k víťazstvu. Začali sme trochu pomaly. Prvá tretina bola vyrovnaná, v druhej sme mali taký mentálny výpadok a dostali sme dva ľahké góly. Prehrávali sme 0:3 predtým, ako sme si uvedomili, že musíme začať hrať. Potom sme začali forčekovať, drať sa pred bránku a dali sme dva rýchle góly. V druhej a tretej tretine sme mali ďalšie šance na vyrovnanie, no robili sme chyby a mali sme veľa vylúčení."

Ľubomír Višňovský, obranca a najlepší hráč zápasu Slovana: "Hral som skoro po šiestich mesiacoch zápas a aj pred ním nohy už trošku ťaželi, ale som rád, že som to zvládol. Nebolo to úplne najlepšie, cítim, že sa mám ešte veľa zlepšovať. Pri vyvážaní pukov som si nebol istý, skákali mi, ale aspoň viem, čo a ako môžem a troška som sa otestoval. Dúfam, že to bude lepšie. Pocit po zápase je neuveriteľný. Ďakujem ľuďom za to, že prišli a dúfam, že nám budú pomáhať celú sezónu. Dostali sme hlúpe góly, ale to je hokej. Som rád, že sme ukázali silu tohto tímu. V tretej tretine sme to udržali a ešte sme dali gól."

Tomáš Záborský, útočník a najlepší hráč zápasu Omska: "Zápas bol vyrovnaný, no potom sme dostali dva rýchle góly po sebe a ťažko sa to obracalo. V presilovkách sme sa snažili dostať späť, no prišli zlé vylúčenia v strednom pásme a vylúčenie, keď nás poslali do oslabenia 3 na 5, kde faul na brankára vôbec nebol. Dostali sme štvrtý gól, Slovan to vzadu zavrel a nám sa už nepodarilo skórovať."
 

Vyberte región